Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за Alfa 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса за Alfa 147

Привет на всички Алфисти! От скоро съм един от вас! Е почти, защото Алфата я кара жена ми , но аз май се кефя повече от нея :P . Взехме 147 2002 г., 1.6, 105 кс и по този повод имам няколко въпроса:

1. От лявата страна на шофьорската седалка липсва някаква част и има дупка. Предполагам, че е нещо за регулиране на седалката. Знае ли някой как точно изглежда туй нещо и колко струва?
    2. За този модел какво масло за двигателя трябва да се слага? Синтетично или полусинтетика? 5W или 10W? Трябва ли задължително да е Селения или може и друго?
    3. Скоростния лост е малко халтав в смисъл, че се мандахерца насам натам. Ще съм благодарен ако някой може да ме посъветва как да го оправя.
    Alfa Romeo 147, 1.6, 105 hp, 2002

Честито за придобивката !!!
    1.От лявата страна на шофьорската седалка се намира лоста за пегулиране на седалката във височина. За цена незнам.
    2.Алфите са доста капризни откъм масло и доста от колегите биха те посъветвали да е СЕЛЕНИЯ. Аз съм с Селения 20К for Alfa Romeo 10W 40 и съм доволен. 16-17лв./л 5W40 слагат на дизеловите.
    За маслата има доста изписано по форума - ползвай търсачката и събери повече инфо.
    3. За скоростния лост не мога да взема отношение сори. Ходи на майстор.
    ALFA 147 1,6 TS 120hp 2002г.

Comment

за скоростния лост пак ползвай търсачката! имаше тема за 156,предполагам че има и за 147. до колкото си спомням някви фтулки се сменяха...
      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Благодаря за бързите отговори! Ще взема да разглобя около скоростния лост корите за видя каква е работата.
        Alfa Romeo 147, 1.6, 105 hp, 2002

Comment

Колега, ако разглабяш направи няколко снимчици ако може, защото и аз съм заинтересован по темата с "луфта" на скоростния лост
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd
            Колега, ако разглабяш направи няколко снимчици ако може, защото и аз съм заинтересован по темата с "луфта" на скоростния лост
            тоя луфт не се ли затяга отпред под капака като се направи нещо с жилото? на предишното Пунто на наште имаше такъв луфт и се оправи с центровка под капака......
            Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Working...
            X